Kód: 60 | Značka: Gofio La Pina

Pšeničné gofio

€2,90
Momentálne nedostupné

Pšeničné gofio

Pšeničné gofio je tradičným výrobkom z Kanárských ostrovu, ktorá sa narozdiel od nasej múky dá použiť nielen na pečenie

Kategória: Gofio múka
Hmotnosť: 0.6 kg

Pšeničné gofio

Pšeničné gofio je tradičným výrobkom z Kanárských ostrovu, ktorá sa narozdiel od nasej múky dá použiť nielen na pečenie


Pšeničné gofio za nabité energiou, minerály Vitamíny A vďaka vláknine zasýtia na dobu dlhú.Celozrnnej pšeničnej gofio Má Príjemnú praženú chuť, obsahom živín sa Takmer vyrovná celozrnnej múke MA mnohonásobne dlhšiu trvanlivosť.


8 dôvodov, Proc istý pšeničné gofio

  • je velľmi univerzálne: môžete ho na použiť pečenie, na sýtou Kasi aľebo ho pridajte do smoothie
  • skvelé chutí  a naozaj zasýti
  • je vyrobené z celých zrn kvalitnej kanárskej pšenice
  • je to 100% prírodný produkt, pridáva sa len malé množství morskej soli
  • neobsahuje žádne konzervanty, farbivá alebo iné látky prídavné
  • neobsahuje žádne GMO (genetický modifikované potraviny)
  • Obsahuje veľké množstvo živín: Vitamíny skupiny B, vitamín C, draslík, horčík, železo a vápnik
  • doda vam vlákninu a kvalitné bielkoviny
    ,
    Prečo je dobré konzumovať celozrnné výrobky?
  • Už sa dlho hovori o tom, že je dobré obmedziť konzumáciu bielej múky. Tá sa vyrába tak, že sa pšeničné zrno zbaví otrúb a klíčkov. Na múku sa rozomelie len obrúsené zrno, v ktorom však nezostali takmer žiadne živiny.
  • obsahujú veľké množstvo živín: celozrnná múka závislosti v porovnanie s obyčejnou bielou múkou bohatší o 60% vápnika, 76% železa, 85% horčíka, 78% zinku, 77% vitamínu B1, B2 vitamínu 80%, 86% vitamínu E
  • celozrnné výrobky zasýti na dobu dlhšiu: obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa uvoľňujú postupne
  • súzvlášť dobře pri dietách, pomáhajú predchádzať obezite: obsahujú minimum tuku a vďaka vláknine zasýtia
  • obsahujú veľké množstvo vlákniny: vláknina podporuje trávenie, viaže na seba škodlivé látky a je to skvelá prevencia proti zápche
  • posilňujú nervovú sústavu
  • pomáhajú chrániť pred chorobami( například niektroré druhy rakoviny), chrania srdce a znižujú hladinu cholesterolu

 

MÁ celozrnnej múky nejake NEVÝHODY

Snáď jedinou nevýhodou bežné celozrnnej múky trvanlivosť za jej krátka trvanlivosť. Rozomelie sa celé zrno vrátane klíčku, ktorý obsahuje prírodné oleje. Tieto oleje sa postupne kazia. Pri nevhodnom skladovaní navyše ubúda vitamínov a enzýmov. Preto je důležité sledovať datum spotreby.


U gofia, ktoré sa vyrába pre pražených pšeničných zŕn, tento problém odpadá. Dlhá trvanlivosť była jedným pre dôvodov, prečo si v stredoveku gofio na sve cesty bral aj moreplavci, například K. Kolumbus. Obsah živín niekedy u gofio stály a nevyžaduje zadne zvláštne skladovanie, Stačí, keď ho budete mat na suchom mieste.

Gofio La Piña

 

Gofio La Piña je jedným z výrobcov gofio múky na Kanárskych ostrovoch. Spoločnosť bola založená v roku 1957 a sídli na ostrove Gran Canaria.

Z ponuky gofio la Pina sme vybrali niekoľko druhov gofia, ktoré sa líšia stupňom praženia, tak použitými druhy obilnín. Ponúkame kukuričné a pšeničné gofio a ďalej zmesi obilnín, miešané (kukurica a pšenica) a multi-cereálne (kukurica, pšenica, jačmeň a ovos).

Veríme, že si vyberiete aj VY.